Måla med linjer och akvarell

Derwent Line & Wash Paint Pan är ett unikt set med olika typer av akvarellfärger i en och samma låda. Setet innehåller 6 kulörer ur Inktense-serien 4 kulörer ur Graphitint-serien samt 2 kulörer ur Pastel-serien. För att komplettera detta set, så ligger det med två permanenta svarta fineliner pennor och en vattenpensel. Gå ut i naturen och låt dig inspireras av allt runt omkring dig, med denna akvarellåda blir det enkelt att komma igång!

Färgkarta

Måla upp en färgkarta på det akvarellpapper som du använder dig av. Detta är så bra att ha till hands när du skall börja måla. Du kan även göra färgblandningar av setets olika kulörer på denna färgkarta, så du vet på förhand hur de olika blandningarna blir.

Måla med akvarell

Du kan skissa former med en mjuk blyerts, men se till att inte måla över dessa med akvarellfärgen, utan precis innanför. Då kan du sudda ut dessa när du är klar. ägg på vatten med penseln på den yta som du skall täcka med färg. Blanda till dina kulörer på lådans lock. Ta bort fukten ur pensel och fånga upp färgen du blandat till. Lägg på färgen på ”vattenpölen”. Vill du ha färgskiftningar, så lägger du på flera kulörer i samma form. Här ser du att vi precis lagt på Inktense Sun Yellow och Pastel Artichoke.

Skapa mönster med pennor

Du kan även skapa mönster med mycket koncentrerad färg i pensel, se orangea ringar och röda små streck på bilden. Låt allt torka ordentligt. Skapa mönster med de två svarta pennorna som ligger med i lådan. Lek och hitta din stil. Här finns inga regler eller måsten, ha kul och våga ta ut svängarna. När du är nöjd är din målning klar.


Trustpilot