Fiskdamm till barnkalaset

Prova fiskelyckan på sommarens barnkalas. Fina färgglada fiskar i filt fiskas upp med magnet med drag i.

Rita av mall och sy

Rita av fiskmallen på dubbelt filttyg, sy en söm med ca: 5mm sömsmån innanför den ritade konturen och ca: 5mm längd på stygnen. Lämna öppet på änden av stjärtfenan.

Klipp ut, fyll och limma

Klipp ut fisken, klipp i den ritade linjen. Klipp ut ögon i vit och svart filt, limma dessa på varandra och limma fast på var sida om fisken, låt torka. Lägg i en bricka i metall (det går bra med en skruv, mutter eller annat som fastnar mot magnet.) som hamnar framtill i fiskens mun och fyll sedan med lite polyestervadd. Sy igen fisken helt.

Fiskespö och krok

Sy en krok av dubbel filt och lägg ner en stark powermagnet innan du syr igen kroken. När du sedan syr ihop syr du samtidigt fast en fiskelina av makramégarn. Borra ett hål i toppen av en rundstav och knyt fast fiskelinan. Nu är det bara att börja fiska. Sy många fiskar i olika färger, poängsätt varje färg eller markera en siffra på fiskarna. Gör fler spön så kan flera fiska samtidigt.

Påse

Vi har även sytt en liten praktisk påse till fiskarna, vi har använt ett halvlinnetyg, ett blått bomullstyg till en applikation och vliesofix.


Trustpilot