Bricka i marin look

Skapa en marin känsla till sommarens dukning, med rep och snöre fixar du en fin bricka som passar in perfekt.

Vira garn runt träringar

Vira seamingarn runt träringar. Vi har använt 16 stycken träringar med yttermått 48 mm. Den färdiga brickan blir då ca: 31-32 cm i diameter. Limma ändarna mot träringen och göm dem i nästa steg då ringarna binds ihop mot varandra med 6-8 varv seamingarn. Knyt en knut på insidan och limma fast ändarna så osynligt du kan. Det blir finast att ha alla ändar/ knutar på en sida. Vi har dem på insidan av brickan.

Vira rep

Vira varv efter varv av hampex-repet (10mm) samtidigt som du limmar fast varje varv med det tidigare, använd smältlim. Var noggrann med att limmet inte syns från den sida som ska synas uppåt.

Måtta och såga

Mät ut lagom storlek genom att lägga ringarna som är ihopbundna med seamingarn mellan de två yttre varven rep, på ett ställe får de löpa över ett varv. (Avsluta där men låt repet hänga kvar då det senare ska fortsätta ett varv till utanpå HDF-skivan.) Lägg den virade delen mot en HDF-skiva och rita av ytterkanten och såga ut med sticksåg eller figursåg.

Limma

Limma fast hela den virade rep-plattan mot skivan, limma sedan fast ringarna som en kant på brickan, limma dem emellan de två yttersta varven rep. När du limmat fast hela kanten av ringar fortsätter du att limma fast repet ett varv på utsidan för att täcka kanten på HDF-skivan. Avsluta genom att ”tunna ut” repet. Klipp av en del av repet, bränn änden så trådarna inte fransar upp sig och limma fast lite snyggt mot kanten.
Observera att kanten med ringarna är endast en dekorativ kant, den håller ej för att lyftas i.


Trustpilot