Bokmärken till sommarens läsning

När sommarens närmar sig, så är det läge på att slappna av i hängmattan, hammocken eller i strandstolen med en bok. Då är det perfekt med ett bokmärke med havsmotiv i akvarell. Laminera in dem när de är klara, så tål de både vatten och vind.

Tejp

Tejpa upp ett ark med akvarellpapper på en hård platta med maskeringstejp. Dela in arket i fyra smala ”bitar”.

Inktense Paint Pan

För att lära känna dina akvarellfärger kan det vara en god idé att måla upp en färgkarta över färgerna.

Strand

Börja med att lägga på ganska mycket vatten på den del av arket där du skall måla först. Med ett par-tre olika toner i ockra, brunt och oxidrött målar du en ”strand”.

Hav

Börja med att lägga på ganska mycket vatten på den del av arket där du skall måla först. Lägg på en ljust blå färg som botten i ”havet”

Fler blåa toner

Arbeta med flera olika blå och turkosa toner över den ljusblå färgen, innan denna torkar ordentligt.

Vitt skum

Med den vita kulören målar du tunna vita linjer, väldigt oregelbundet. Fortsätt att dutta med vit färg, så att det ser ut som skum.

Små prickar

Avsluta målningen med att skvätta små prickar över stranden och vattnet med lite olika kulörer. Låt allt torka ordentligt. Ta bort tejpen, om akvarellarket har blivit lite ojämnt av allt vatten, kan du pressa med torr värme från ett strykjärn, på baksidan. När du skurit isär arket i fyra delar kan du laminera in dem om du vill få ett ordentligt skydd på dem.


Trustpilot