Badväska till sommarens bad

På en dryg timme syr du ihop denna fantastiskt praktiska badväska. Dubbla lager vaxdukstyg gör den tålig mot både smuts och fukt.

Tillklippning

Klipp till två bitar vaxduk, 50 x 100 cm. Du kan givetvis ändra måttet på väskan, men gör du den större, så behöver du även mer av väskbandet. Lägg bitarna med aviga sidorna ihop. Vik in kortsidorna cirka 1 cm. Sätt tygklämmor för att hålla ihop kanterna och sy ihop kortsidorna. Detta blir väskans övre kanter. Sy ihop väskbandet (3 meter) till en cirkel. Lägg ut väskans tyg slätt. Lägg väskbandet på tyget i en avlång oval, så att de sticker ut som handtag lika långt på varje kortsida. Se till att bandet kommer cirka 13 cm från de långa kanterna på båda sidor. Det är smart att sätta fast bandet med en dubbelhäftande tejp, så blir det rakt och snyggt.

Sy fast väskbandet

Sy fast väskbandet på väskan, se bilden.

Sidorna

Vik det långa stycket på mitten (på det långa hållet) så att väskans band ligger inåt. Sätt ihop kanterna så att det stämmer i ovankanten med klämmor. Sätt sedan klämmor hela vägen ner till vikningen. Sy ihop sidorna med 1-2 cm sömsmån.

Botten

Om du vill ha en lite bredare botten på din väska så syr du hörn i botten, innan du vränger den. Ställ väskan mot ett bord och låt sidsömmen falla inåt väskan. Se till att sidsömmen kommer mitt på hörnet du skall sy. Ta hjälp av en linjal och en penna och rita ett streck där du skall sy. Sätt fast klämmor, så som bilden visar och sy sömmen. Gör likadant på andra sidan. Vi gjorde en botten som blev 10 cm, du bestämmer själv hur bred din botten skall bli, men tänk på att höjden på väskan blir lägre ju bredare du gör din botten. Vräng väskan. Nu är din väska klar för nya äventyr.


Trustpilot