Hus av spatlar och glasspinnar

Av spatlar och glasspinnar kan man bygga sådana här fina hus. Med lite lim och kanske med hjälp av vår beskrivning så fixar du ihop ett litet hus på nolltid. Måla det sedan i fina färger och gör lite detaljer som staket och bänkar.

Gör så här

Lägg ut spatlar och glasspinnar framför dig så som du vill att huset ska se ut eller titta på bilderna och gör på samma sätt. Gavlarna gör du två likadana. På framsidan sparar du ett hål lagom till dörröppning och baksidan gör du enklast helt täckt. Förstärk väggar genom att limma en extra spatel eller pinne på baksidan. För att få kortare pinnar ristar du ett streck med kniv och bryter av, runda kanterna på slippappret.

Gör så här

Gör en dörr av några avkortade glasspinnar som du limmar en på tvären snett över framsidan. Limma fast en pärla som handtag. Fäst dörren med lite vikt hobbykartong.

Gör så här

Som "spröjs" i fönstren har vi korslagt två blompinnar, skurit ur en bit på mitten, limmat ihop korset och limmat fast från insidan. Limma ihop husets alla sidor, för att få bra fästyta kan det behövas limmas på någon extra glasspinne någonstans.

Gör så här

Till tak lägger du ut spatlar på rad, lagom många för att täcka huset från sida till sida. Limma fast två spatlar på tvären. Gör två likadana och limma ihop och på huset. Gör ev. ett staket, en skorsten och dekorera efter behag. Vill man ha ett färgglatt hus kan man måla det efteråt eller också så kan man måla alla delar innan man limmar ihop dom.

Trustpilot