Geléljus diamanter

Gjut vackra geléljus och forma dem till eleganta diamanter!

Smält och färga

Smält ljusgelémassan och häll i formen. Smula små flingor av ljuspigment och droppa ner i den varma massan. Rör om lite lätt tills färgen smält in i massan. Låt stelna.

Klipp

Tag försiktigt ur gelégjutningen ur sin form och klipp med en vanlig sax lite här och var runt kanterna till ett utseende av en diamant. Var noggrann med att ställa geléljuset på en icke sugande yta, gelen suger sig annars fast direkt mot ett poröst underlag, kan bli förstört och lämna fula fläckar. En yta av plast eller glas eller metall fungerar bra. För att mjuka de lite vasst klippta kanterna värmer du lite lätt med en tändare eller värmefön tills kanterna smälter en aning och får ett mjukare uttryck.

Veke

Tryck in en vaxad veke från botten av ljuset.

Underlägg med kant

Det färdiga ljuset måste placeras på ett fat, lock eller liknande underlägg med en kant. När ljuset tänds och brinner så smälter massan ut relativt snabbt och behöver fångas upp av en kant, därefter brinner ljuset en stund. (Den utrunna massan går att smälta om återigen då du tagit bort den nedbrunna veken.) Så ljusets form av en diamant håller inte igenom hela bränntiden.


Trustpilot