Julkort med glad tomte

Har du sett en så söt tomte som kommer med julgranen? Det blir så fina julkort om du använder denna stämpeln i kombination med en fin text och ett målat landskap.

Stämpla motiv

Rita ut ett kvadratiskt kort på ett ark akvarellpapper med blyerts. Tejpa ner arket på ett underlag. Stämpla tomten. När man skall maskera motiv, börjar man att stämpla det motivet som skall vara ”längst fram”.

Gran

Stämpla en gran över kortets kant.

Maskering

Stämpla tomten på ett kopieringspapper eller liknande. Klipp ut detta och lägg över din stämplade tomte på kortet. Lägg även en maskering där linjen mellan himmel och snödriva skall vara. Stämpla nu ytterligare en gran.

Måla i stämpeltryck

Med fiberspetspennan Marsgraphic Duo målar du nu i stämpeltrycken med olika nyanser. Gå sedan på med vatten i en akvarellpensel och lavera ut färgen till önskat slutresultat. Skall du fylla på med mer färg från pennorna, så måste underlaget ha torkat emellan. Skär till kortet.

Himmel

Måla himmelen med flera olika blå nyanser, använd fiberspetspennan Marsgraphic Duo och lavera med vatten efteråt. Låt torka. Skvätt på vattendroppar i olika storlekar.

Gör snöflingor

Genom att lägga på en bit hushållspapper och suga upp vattendropparna innan de torkar, så skapar man vita fläckar = snöflingor. Fäst ditt stämplade kort på ett dubbelkort.

Text

Stämpla en text på en bit akvarellpapper. Skär ut och gör till en ”vimpel”. Gör svarta konturer på denna om du vill och fäst på kortet med 3D-kuddar.