Etsa mönster i halloweenpumpor med Dremel Stylo

Halloween är en riktigt fin högtid, som infaller när mörkret har omslutit oss ett tag och man verkligen behöver ljus och värme. Skapa vackra mönster i ekologisk närodlade pumpor och tänd utanför huset och låt det bli en fin tradition. Här visar vi hur du med de bästa verktygen får ett perfekt resultat på ett enkelt sätt!

Skriv ut mallar

Skriv ut de mallar du vill använda eller rita eget mönster. Tänk på att ändra storleken på mönstret, så att det passar din pumpa. Börja alltid med att tvätta pumpan utvändigt med ättikssprit, då håller den längre. Plocka fram din Dremel Multiverktyg.

Gör hål

Fäst mallen på pumpa med tejp eller nålar. Gör nu små hål längst din mall med en lite grövre nål. Du skall kunna följa hålen som en ”kontur”, så gör ditt hålmönster så detaljerat som möjligt.

Kontur

Nu är det dags att börja skapa ditt motiv/mönster. Använd ditt Dremel verktyg på hög hastighet och med ett litet cylinderformat fräsverktyg. Följ nu ditt hålmönster och gör konturer, genom det yttersta lagret på pumpan.

Större ytor

När du skall ha bort skalet på lite större ytor, så kan du använda ett något bredare tillbehör, som antingen graverar eller slipar. Polerande verktyg kan vara bra att använda för att jämna till ytan som ett sista steg. Skall du göra genomgående hål, så använder du borr

Gröpa ur pumpan

När du är nöjd med ditt mönster, så är det dags att gröpa ur pumpan, om du vill ha ljus i den. Skär ut ovandelen med en riktigt vass kniv, i en skarp vinkel. Lossa försiktigt på locket och lyft av det. Gröp ur fruktköttet med en skedkniv. Du kan också börja med att köra runt med en elvisp för att få köttet och fröna att lossa och sedan avsluta med att skära rent med skedkniven. Var försiktig så att du inte förstör ditt mönster på utsidan. Torka ur pumpan med ättiksprit när du är klar. Nu är din pumpa klar att glänsa och lysa upp i den mörka höstkvällen.


Trustpilot