Loppisfynd blir trendiga svamplampor

Ta fram dina gamla vaser, skålar och fat i glas som du inte använder längre, eller leta efter fynd på loppmarknader. Genom att använda olika typer av spray och färg kan du enkelt skapa de mest trendiga och snygga svamplamporna.

Spraya invändigt

Börja med att täcka glasets yttre delar. Använd tejp runt toppen av det som ska bli svampens . (Du kan också täcka utsidan med plastfolie om så önskas.) Innan du börjar spraya, placera dina föremål på ett skyddsunderlag eller i en plastlåda. Det är bäst att spraya utomhus, särskilt om du är känslig för lukten från denna typ av sprayfärg. Spraya först ett lager med en stenliknande färg som blir mer täckande för varje lager du lägger på. Målet är att skapa ett prickigt eller stänkigt mönster. Därefter sprayar du med en enfärgad spray. Låt varje lager torka ordentligt, vilket kan ta några timmar, eftersom glas är en icke-porös yta.

Akrylfärg

För att måla insidan av svamphattarna (skålarna), börja med att spraya ett tunt lager av färg som skapar en stenliknande effekt om du vill ha detta. När detta lager är helt torrt, måla över hela insidan med akrylfärg i en valfri vacker nyans. Använd en pensel, svamp eller stöppel för att applicera akrylfärgen på glasytan. Efter att ha låtit det torka i ett par dagar, placera en ljuskälla inuti och dina svamplampor är redo att användas.


Trustpilot