Tälj ett hjärta

Ett litet fint täljt hjärta i trä, kan bära en stor betydelse av kärlek. En sådan gåva kan bli den mest omtänksamma och kärleksfulla gåvan att överlämna på Alla Hjärtans Dag.

Innan du börjar

Innan du börjar att tälja ditt trähjärta, försäkra dig om att du har alla verktyg och tillbehör redo. Börja med att ta fram en mall för hjärtat, anpassa mallens storlek till ditt täljämne. För vårt exempel skapade vi fyra hjärtan från ett täljämne (250x60x25 mm) med hjälp av en mall som är 55 x 50 mm. Använd skärskyddshandskar för att hålla händerna säkra under arbetet. Använd mallen för att markera ut hjärtformen på träet. Genom att såga bort det överflödiga träet minskar du den mängd du behöver tälja bort. Dra också en mittlinje runt hela träbiten för att hjälpa till att behålla symmetrin när du täljer.
Sitt i en bekväm ställning och tälj ditt hjärta i lugn och ro, tälj små bitar i taget tills formen av ett hjärta träder fram.

Måla

När ditt täljda hjärta är färdigt, ta fram röd akrylfärg och späd ut den väl med vatten. En tunn färgblandning kommer att tränga in i träet på ett vackert sätt och framhäva den täljda ytan på ett fint vis.


Trustpilot