Pyssel till alla hjärtans dag

Att pyssla till Alla hjärtans dag är kul och visar omtanke. Gör unika gåvor till dina nära och kära. Det är ett roligt sätt att skapa minnen. Så testa att göra något av dessa små pyssel i trä, papper och med kärlekens röda färg!

Minivashållare i trä med målade hjärtan

Sågade av en bit av en furulist och borra ner lite på ena kanten för en liten glasflaska. Använd ett borr med rätt storlek så att flaskan står stadigt i hålet. Måla sedan två små och två stora trähjärtan med röd färg och låt det två mellanstora vara omålade. Limma ihop alla sex hjärtan i storleksordning, med de små ytterst och de 2 stora ihop. Limma fast hjärtanen mot furulisten.

Figur med hjärtlig hälsning

Montera träfiguren och rita ögon samt ett leende med svart penna. Borra armhål och sätt i blomstertråd som armar. Forma armarna med tång och gör händerna genom att snurra trådens ändar. Fäst figuren på träplattan med lim. Måla och skriv på trähjärtan med penna. (På bilden visas ett litet trähjärta som tyvärr utgått, vi har i stället limmat fast ett stickershjärta.) Borra hål i plattan och sätt i en rak blomstertråd. Placera figurens arm runt tråden eller stick ned tråden genom handens snurrade del. Limma fast hjärtat på trådens topp.

Liten vacker blombukett

Klipp ut två små kvadrater av kräppapper, cirka 2x2 cm. Klipp in jack i kanterna från två sidor. Pressa ihop pappret, håll fast och snurra metalltråd tätt runt. Vik upp och forma till en blomma. Gör flera blommor och sätt ihop till en bukett. Slå in buketten i omslagspapper och knyt ett snöre runt.


Trustpilot