Hjärtliga handvärmare

I det härliga garnet Svensk Ull och lite körsbärskärnor kan du fixa till ett par värmande hjärtan att stoppa i fickorna en kall dag. Virka dem och ge bort dem till någon du tycker extra mycket om på Alla Hjärtans dag!

Virka två hjärtan

Hjärtat virkas i två delar. Du börjar med en luftmaskkedja på 16 luftmaskor och virkar sedan runt denna. Varje varv börjar med 1 lm och avslutas med en sm, ingen av dessa räknas som en maska. Virka två hjärtan utifrån mönstret nedan. Använd virknål 4. När du virkat 2 hjärtan efter mönstret, så gör du en liten kant, genom att vända arbetet och virka 1 sm i varje fm från varvet innan. Gör detta på båda delarna. Nu kan du värma hjärtat i micron, ca 1-3 minuter, tänk på att ställa in ett glas vatten också.

Virka ihop

Virka tillsammans de båda hjärt-delarna genom att göra sm genom den lilla kanten på båda hjärtana. Lämna en liten bit öppen.

Fyll

Fyll hjärtat med körsbärskärnor eller någon annan fyllning som kan värmas (risgryn, vete etc.)

Fortsätt att virka ihop delarna tills hålet är slutet. Fortsätt att virka ihop delarna tills hålet är slutet. Nu kan du värma hjärtat i micron, ca 1-3 minuter, tänk på att ställa in ett glas vatten också.


Trustpilot