Stjärna i Snap Pap

Eftersom Snap Pap är ett väldigt hållbart material, så är det perfekt att vika en stjärna av till julen. Det är viktigt att skära till och vika stjärnans olika delar med noggrannhet, för att resultatet skall bli bra.

Skär till delarna

Skriv ut mallarna. Skär till delarna, A 1 gång, B 3 gånger, C 1 gång med brytbladskniv och linjal. Markera upp delarna, så du vet vilken del som är vilken. Gör 2 hål enligt mallarna med en syl.

”Biga” delarna

Från delarnas framsidor drar du med ett falsben längst en stållinjal, i alla viklinjer. Detta kallas att ”biga” och gör vikningarna skarpare och snyggare.

Vik delarna

Lägg delarna med framsidorna nedåt och vik nu alla långa viklinjer från dig, börja med flikarna. Öppna upp delarna igen och lägg dem nu med framsidan uppåt, vik de korta flikarna mot dig.

Limma ihop delarna

Börja med att lägga lim på del A:s långa flik, lägg ihop delen så att fliken ligger under delens andra långa kant. Låt torka. Fortsätt sedan med de 3 delarna B och sist del C. Nu är stjärnans fem uddar klara.

Limma ihop uddarna

Limma ihop uddarna i följande ordning A-B-B-B, genom att lägga lim på de korta flikarna.

Sista delen

Limma till sist fast del C, Det kan vara lättare att få fast sista delen om man först viker ihop stjärnan enligt bilden. Du ska INTE limma del C mot A.

Ihopmontering

Sätt fast band eller snöre i de två hålen, gör dubbelknutar på trådarna, så att det håller sig på plats. Knyt ihop trådarna så att stjärnan får sin rätta form.