Drömfångare

Fånga dina drömmar med dessa vackra drömfångare. Använd våra praktiska ringstommar som finns i 3 olika storlekar för ett perfekt resultat. Man kan aldrig få för många drömfångare, eller varför inte göra en till en vän, då man kan med hjälp av dekorationer och färger kan göra dem väldigt personliga.

Virkad duk

Här har vi virkat en duk i vitt virkgarn, mönster har vi hittat här; https://crochetmillan.com/2016/10/30/magnolia-mandala/#more-277
Vill du inte virka, kan du säkert hitta någon gammal virkad duk i mormors linneskåp eller på loppis. Se till att duken passar i din ring i sträckt tillstånd, hellre lite för liten (mer sträckt) än för stor.

Fäst duken i ringen

Virka fast din duk i ringen genom att först räkna ut hur många fasta maskor du behöver göra mellan varje udd på din duk. Börja med att göra en löpögla som du lägger om virknålen och håll öglan ovanför ringen med garnet bakom den samma. Stick in virknålen under ringen och gör ett omslag, nu har di två öglor runt virknålen. Gör ett omslag ovanför ringen och dra igenom de två öglorna och nu skall du ha en fast maska runt ringen. Fortsätt att göra det antal fasta maskor du skall ha mellan varje udd på duken. När du är framme vid rätt antal, så tar du virknålen genom uddens yttre båge när du hämtar garnet, nu har du fäst den första udden. Se till att udden kommer ända fram till ringen

Klassisk drömfångarnät

Börja med att klä in en ring med seaminggarn, naturellt. Limma eller knyt i skarven. Klipp av en bit tråd, ca 2 meter och knyt fast vid drömfångarens topp. Nu skall du skapa nätet. Ju fler öglor runt ringen, ju tätare nät. Vi gjorde 10 st öglor. Se till att de hamnar med jämna mellanrum runt ringen. Gör öglorna så här. Ta tråden över ringen, runt den och tillbaka, dra åt tråden och se till att den blir placerad där den skall vara. Fortsätt nu att jobba dig in mot mitten, genom att placera öglorna på mitten av tidigare varvs bågar. I mitten gör du en knut som du förseglar med lim och eventuellt fäster en glasprisma.

Gör hängande dekorationer

Virka luftmaskor eller fläta naturtråd för att sedan fästa i vad du vill ha i dina hängen. Knyt eller använd lim.

Knyt i band

Här har vi dekorerat denna drömfångare med band, bara helt enkelt knutit fast dem direkt i ringen.


Trustpilot