Värmande hjärta

Sy en liten värmande riskudde i form av ett hjärta. Här i en storlek lagom till att värma sina händer med.

Nedladdningar

Gör så här

Rita av ett hjärta, använd ett pepparkaksmått, eller använd vår mall. Det yttre hjärtat är i tre delar och här gjort i filt. Det något mindre hjärtat är sytt i ett rött bomullstyg, (på bilden redan ihopsydd, det ska alltså klippas till två delar). Behåll ett litet hål öppet för att fylla med ris. Innerhjärtat behöver vara lite mindre för att få plats inuti filthjärtat.

Gör så här

Lägg sedan samman filtdelarna, det hela stora hjärtat läggs i botten, ovanpå det lägger du den lilla till vänster så att bågen följer det stora hjärtats båge, sedan läggs den sista ovanpå till höger, den kommer då att korsa den lilla en liten bit. Sy sedan med langettstygn som bilden visar en fin kant på den översta delen. Detta blir öppningen som du stoppar in det lilla hjärtat i. När bågen börjar syr du sedan samman filtdelarna med langettstygn runt om.

Gör så här

Vi har använt ett vitt moulinégarn.

Gör så här

Fyll det lilla hjärtat med lagom mängd grötris så att det blir mjukt att hålla i. Sy igen hålet och stoppa in i filthjärtat. Värm sedan endast innerhjärtat i 2-3 min på full effekt i mikron. Ställ in en skål med vatten samtidigt, det förhindrar att riset bränns.

Gör så här

Bilden visar hur du stoppar in det lilla hjärtat i det stora.