Spegelhylla med plats för smycken

23 augusti, 2017

En liten spegel nära till hands är ofta bra att ha i badrummet. För en snabb kontroll av frisyren i nacken eller för att kunna komma riktigt nära utan att behöva hänga över ett handfat. Kombinera det med några krokar för favoritsmyckena och man har skapat den perfekta badrumsdetaljen, praktiskt och snyggt.

En spegel som är liten, men inte FÖR liten. Och som inte går i tusen bitar om man tappar den. Perfekt som handspegel i badrummet är den lilla runda spegeln i akrylplast. Och för att den alltid ska finnas nära till hands på sin egen plats byggde vi en liten enkel hylla med träknoppar att hänga smycken eller handdukar på. 

Du behöver:

Spegel i akrylplast, rund

Trälister, 2 st ca 7 x 35 cm

Plywood, 4 mm tjock

Japansk handsåg

Trälim

Handtvingar

Slippapper

Kvistborr, 10 mm

Kvistborr, 20 mm

Träknoppar

Hängbeslag

Färg

Pensel

Gör så här:

Såga till och slipa trälisterna så att de är exakt lika långa. Såga till två bitar plywood med diagonala linjer så att spegeln kan vila på dem, se bild. 

Limma ihop listerna med plywoodbitarna emellan. Pressa ihop bitarna med tvingar medan limmet torkar så att bitarna hålls på plats och limfogen blir stark. Torka bort överflödigt trälim som pressas ut.

När limmet torkat borrar du hål för knopparna på framsidan med en 10 mm kvistborr. Mät och markera innan så att de hamnar med jämna mellanrum. Borra två hål på baksidan för hängbeslagen med en 20 mm kvistborr. Tryck i hängbeslagen. Knopparna kan behöva lite trälim innan du trycker i dem så att de sitter ordentligt. Låt limmet torka innan du målar hela hyllan. 

 Trustpilot