Snart advent…

25 november, 2015

Då var det snart advent och adventspyntet ska plockas fram och årets julpyssel planeras. Klassiska adventsljusstakar i alla ära, men det är kul att förnya sig! Gamla flaskor i färgat glas springer man ofta på på loppis och de kan snabbt piffas upp till att bli årets finaste adventsljusstakar. Lite porslinsmålningspennor och egentillverkade schabloner fixar gemet. Du behöver: Porslinsmålningspenna, vit Bruna glasflaskor Korkar Ljushållare Kanelstänger Torkade apelsinskivor Schablonfilm eller vanliga plastfickor Maskeringstejp Schablonkniv Skärmatta Tuschpenna Tillgång till dator och skrivare

Gör så här:

Leta upp ett typsnitt på datorn som du gillar. Vi har använt ett som heter stencil till de här schablonerna. Skriv ut siffrorna 1-4 i en punktstorlek som passar dina flaskor. Lägg en bit schablonplast över de utskrivna siffrorna och rita av konturerna med tuschpenna på plasten. Skär ut schablonerna med skalpell. Tejpa fast schablonerna på flaskorna och fyll i med porslinsmålningspenna. Låt torka och härda sedan färgen i ugnen, enligt instruktionerna på pennan.

När flaskorna svalnat trycker du ned korkar i halsarna och sedan ljushållare. Dekorera halsarna med kanelstänger och torkade apelsinskivor.

Till muggarna här behöver du istället:

Porslinsmålningspenna, svart

Vita muggar

Gör likadant men skriv ut bokstäver istället.Trustpilot