Pappersblommor i påskriset

17 april, 2019

Likt skira magnoliablommor som bleknar en aning av vårsolens strålar är pappersblommorna i kräppapper. Perfekta i påskriset för den som vill ha annat än fjädrar.

Kräppapper är perfekt att tillverka pappersblommor av alla olika sorter av. Allt man behöver är kräppapper, sax och en floristtejp som blir klistrig när man drar ut den. Till de här blommorna har vi också använt gammalt bokpapper till pistiller, som fått lite färg av akvarellfärg.

Börja med att klippa till remsor ur gamla böcker, vik dem dubbla och klipp sedan smala ”strimlor” längs långsidan av remsan.

Måla ändarna på strimlorna med akvarellfärg och låt pappret torka. 

 

Medan bokpappret torkar klipper du bitar av kräppappret. Klipp bitar av rullen som på bilden, och klipp sedan jack för bladen.

Runda av bladen en aning i hörnen. 

 

När bokpappret torkat rullar du ihop det till en rulle och fäster med ståltråd i änden. Fortsätt sedan att rulla in pistillerna i kräppappret som du först rullat ut till en lång remsa. Vik det lite då och då så att bladen formar sig lite rufsigt. Avsluta med att vira ståltråden runt så att det sitter ihop. 

 

Täck över ståltråden med brun floristtejp, den blir klibbig och fäster när man töjer ut den.

Klipp av ståltråden från rullen med så mycket marginal att du enkelt kan vira fast blomman i en gammal torr gren eller påskriset. 

Kräppappret bleknar om det får stå i solen, och i det här fallet är det bara vackert! Blommorna ser ut som skir magnolia.

 Trustpilot