Nötknäppare till granen - eller grannen

08 november, 2023

Den klassiska nötknäpparen i en ny tappning blir en fin present att ta med till adventsmyset eller glöggfesten. Den klassiska lilla soldaten målar du i rött, vitt och svart på en färdigsvarvad träfigur.

Nötknäpparen är en riktig klassiker till jul och kommer ursprungligen ur tysk jultradition. Den lilla soldaten ansågs bringa lycka och har ofta givits bort som gåva till jul. 

På en träfigur kan man måla sin egen tolkning av nötknäpparen. Det blir garanterat en fin och personlig present till adventskalaset!

Det finns färdigsvarvade träfigurer av många olika storlekar och former att välja mellan. Måla med dekorfärg av de klassiska färgerna svart, vitt och rött.

En stor svart mössa på huvudet och svarta byxor med ett färgglatt avbrott i mitten för klarröd soldatjacka med korsat bälte i vitt. Måla en färg i taget och låt torka innan du målar nästa färg. Ansikte med en klassisk mustasch och två ögon är lite pilligt att måla och kan vara bra att skissa upp med blyerts innan man målar.

Mitt uppe på huvudet fäster man sist av allt en liten skruvögla för ett band. Innan man skruvar i öglan behöver man förborra med en miniborr. Vi använde en Dremel att borra med, eftersom det är enklare att hantera än en stor borrmaskin. Ett röd/vit randigt band i öglan blev pricken över i!

Häng soldaten runt halsen på en flaska glögg när du går bort - eller häng upp den i julgranen när julafton närmar sig.Trustpilot