Trä & metallslöjd

Slöjd och hantverk i alla dess former är det vi på Slöjd-Detaljer älskar mest, och måste vi välja ut något område så är det trä och metallslöjd vi känner som mest för.

Men området är stort och brett, det innefattar många produkter för skiftande ändamål. Verktyg för att såga, spika, borra, löda, brännmärka, glödrita och polera. Material för att gjuta, löda, rotting för att göra stolsitsar m.m., elmaterial för att skapa egen belysning, häftpistoler och metaller av olika slag. Material och verktyg finns i mängder hos oss, här hittar du allt du behöver. Kan du inte bestämma dig? Ring, maila eller facebooka med oss - vi hjälper dig gärna!

Din nästa hobby kanske blir ett eget vackert knivskaft eller en klocka med ett tyst tickande urverk. Det är bara fantasin som sätter gränser. Behöver du hjälp, titta in på våra inspirationssidor, där finns kreativa skaparidéer i överflöd.

Är du lärare i slöjd? I slöjdlexikon - slöjdens digitala lärobok finns kunskap om trä, metall, textil, och andra material. Här kan eleverna också lära sig om idéutveckling, kulturella utryck och olika miljöaspekter. Programmet är en inspirationskälla och till stort stöd i undervisningen enligt de många lärare som provat på det.