Betalning

Vi erbjuder flera olika betalningsalternativ, så att du som är kund kan välja det sätt som passar dig bäst.

Privatkund

Faktura: Efter godkänd kreditprövning har du som privatkund möjlighet att handla via 20 dagars faktura, upp till 5000:-. Fyll i dina uppgifter och ange att du önskar faktura så görs kreditprövningen automatiskt via vår samarbetspartner Businesscheck. Tänk på att vi endast kan leverera varorna till din folkbokförings adress när du väljer betalningsalternativ faktura. Fakturan skickas med i paketet.

Postförskott: Du kan även välja postförskott. Vid leverans mot postförskott tillkommer Postens postförskottsavgift på 35,– utöver fraktavgiften. Om du önskar faktura men din kreditprövning inte godkänns skickar vi varorna mot postförskott.

Betalkort: Vi tar emot Visa, MasterCard, Electron och Maestro. När du bekräftar din order skickas dina uppgifter till vår samarbetspartner, DIBS som kontrollerar kortets giltighet. DIBS är PCI-certifierat.

När vi levererar varan dras pengarna från ditt konto, inte innan men beloppet reserveras vid beställningstillfället och kan inte användas för andra inköp. Om vi av någon anledning inte kan expediera din order inom de tidsramar som din kortutgivare ställer, släpps det reserverade beloppet. Din betalning är säkrad genom Diba, överföringen sker med SSL-kryptering vilket är industristandard för säkra betalningar. Vi sparar/hanterar inte några kortnummer eller CVC-nummer i vårt kundregister.

Om de lämnade betalkorts uppgifterna inte stämmer eller om täckning saknas, förbehåller vi oss rätten att leverera din order mot postförskott. I detta fall tillkommer postens postförskottsavgift.

Om du beställer läder i kvft och kilovaror, dras beloppet vid två tillfället då det inte är möjligt att bestämma i förväg vilken storlek skinnet har eller hur mycket kilovaran väger.

Företag, kommuner, landsting och statliga verksamheter

Faktura: Företag har möjlighet att handla via 30 dagars faktura efter godkänd kreditprövning. Fyll i dina uppgifter och ange att du önskar faktura så görs kreditprövningen automatiskt i kassan. Om du som företag vill handla mot faktura i butik måste du innan ditt besök i butiken kontakta kundtjänst för kreditprövning.

Även företag kan betala med kort eller postförskott, se här ovan.

Till förvaltningar inom kommun, landsting och stat levererar vi alltid mot 30 dagars faktura.

E-faktura: Använder din kommun sig av e-fakturering har vi en fullt utvecklad funktion för det. Behöver du mer information angående detta är du välkommen att kontakta oss på tel. 0511-26771.


Utebliven betalning

Vid utebliven faktura betalning debiteras dröjsmålsränta med 8 % över gällande referensränta samt påminnelseavgift med 50:-. Inkassoärenden handhas av Intrum Justitia.

Minderårig

Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa från oss.

Presentkort

Våra presentkort är giltiga i två år. Du kan betala med dem på webben eller i butik, det går även bra att delbetala med presentkortet om summan inte täcker hela ditt köp. Skulle summan på ditt presentkort överstiga beloppet du handlar för finns resterade utrymme lagrat på ditt presentkort och kan användas vid ett senare tillfälle.