Transferteknik med Gloss gel

Tänk att kunna föra över ett utskrivet foto eller motiv till vilken yta som helst. Med Gloss Gel är detta möjligt. Tänk på att ditt motiv blir spegelvänt när det förflyttas till din yta, så om du kan, spegelvänd motivet i datorn. Detta behöver du: Utskriven bild och vatten.

Gör så här

Börja med att skriva ut den bild du vill överföra. Kom ihåg att överföringen blir spegelvänd så om du har text på, spegelvänder du bilden innan du skriver ut den.

Gör så här

Stryk (med fingret eller en pensel) ett jämnt lager med Gloss gel över bilden. Vänd den mot canvasen tryck fast ordentligt. Gnugga över hela ytan exempelvis med ett radergummi eller fingret.

Gör så här

Vänta någon minut och provdra sedan bort pappret. Lossnar inte färgen så har du antingen använt för lite gloss gel, gnuggat för lite eller dragit undan pappret för snabbt. Du kan då lägga på mer gel och gnugga lite till.

Gör så här

Låt torka och gnugga sedan bort pappersresterna med hjälp av vatten och ett finger. För en tåligare och mer framträdande bild kan man lacka med decoupagelack efteråt.