Skapa med Fimo och silikonformar

Med dessa silikonformar och lite Fimo-lera kan du skapa smycken och dekorationer. Här visar vi hur enkelt det är.

Färg på färg

Om du vill att olika delar av formen skall ha olika färger, så börjar du med att lägga en färg av lera, exakt där du vill ha den. Här har vi skapat en gul mittpunkt på blomman.

Skär av

Fortsätt sedan att trycka i en större bit mjukgjord Fimo-lera. Tryck ordentligt över hela ”hålet”. När du är säker på att leran fyller hela hålet ordentligt, så skär du av med en kniv eller blad.

Hårspänne

Här har vi gjort fyra blommor i silikonformen, lite olika toner på den lila leran. Blanda gul och lila lera, så att du får en marmorerad klump med lera. Kavla ut, så att det blir cirka 2 mm tjockt och lagom stort. Tryck ett hårspänne mot leran och skär ut med lite marginal. Sätt fast blommorna mot hårspännet med lera. Bränn i 110 grader i ugn, cirka 30 minuter. Om någon del släpper, limmar du fast den med ett superlim.

Melerat hjärta

Blanda vit och lila lera genom att tvinna och snurra tills du får utseendet du är efter. Tryck ner leran i formen ordentligt. Skär bort överflödig lera. Ta ut hjärtat ur formen och bränn i ugnen, 110 grader i cirka 30 minuter.


Trustpilot