Resin på fluid art

Så många ni är där ute som har upptäckt den roliga målartekniken fluid art, eller fluid painting som det också kallas. Många är vi som nu har en hög med tavlor som vi inte vet hur man ska gå vidare med. Här visar vi ett sätt som tar din konst till nya höjder.

Blanda

Blanda 1 del härdare med 2 delar resin i en torr och rengjord burk/behållare. Hur mycket resin du behöver blanda till är ganska svårt att räkna ut. På nätet finns det flera ”resin calculators”, som kan ge en vägledning åt dig. Notera hur mycket du gör av med till första försöket och du kommer snart fram till hur mycket du skall blanda till. Det ligger med mått i förpackningen och till tavlan på bilden ovan som är en deep edge canvas 20x20 cm, så gick det åt 1 mått härdare och 2 mått resin. Det täckte in bra. 

Häll på

 Om du inte gjort det tidigare, så tejpa undersidan av tavlan med maskeringstejp och sätt en kartnål i varje hörn, som små fötter. När du blandat ordentligt, så är det dags att hälla ut den på din tavla. Häll i en pöl mitt på och låt den flyta ut. Med en gummi- eller plastskrapa (fungerar också med ett gammalt plastkort) så för du ut resinet mot kanterna och låter det rinna ner över kanten, jämna till resinet så mycket du kan, men du behöver inte överarbeta, den planar ut sig själv. Ta nu bort alla luftbubblor med hjälp av en butangasbrännare. Det är viktigt att den står helt i våg när den skall torka, annars glider resinet av åt det hållet den lutar. Låt torka under ett skydd.