Måla med schabloner

Att måla med hjälp av schabloner är ett roligt sätt att få ett perfekt resultat. Tänk på att du kan använda denna teknik på många olika underlag och sammanhang. Ge din jeansjacka ett nytt utseende, inkludera ett schablonmönster i din mixed-media-alster, ja det finns egentligen inga gränser här.

Maskering

Våra schabloner är självhäftande, vilket gör att de håller sig på plats. Om du behöver så maskerar du de schablonhål du inte skall använda med maskeringstejp. Du kan även sätta fast maskeringstejp runt om schablonens kanter för att skydda underlaget extra bra.

Vilken färg

Du kan använda olika typer av färg att lägga på genom schablonen, så som spray, hobbyfärg, tjock färg, tygfärg, stämpelfärg och mycket mer. På bilden ser du hur vi blandat akrylfärg med modelleringspasta.

Lägg på färg

Hur du lägger på färgen beror på vad för färgämne du har. Sprayfärg sprayar du direkt på, pasta lägger du på med spatel, så som på bilden. Ska du lägga på en tunn färg, så som hobbyfärg, så använder någon form av schablonpensel eller stöpplare. Tänk på att det är bättre att lägga på lite färg i taget, då slipper du att färgen kryper under schablonen.