Glasmosaik

Dekorera askar, ramar och mycket annat roligt med spegelmosaik!

Limma fast

Lägg ut mosaikbitarna med ett litet lagom mellanrum till varandra, anpassa avståndet så att den yta som ska täckas täcks. Limma sedan fast glasmosaiken med ett lim som fäster glas mot trä eller det material du ska limma mot eller använd ett kakel/mosaiklim. Låt torka ordentligt. Här har vi dekorerat en träask med glasmosaik och om du vill måla asken så kan det vara bra att göra det, låta färgen torka helt och sedan dekorera med glasmosaiken efteråt.

Blanda och stryk på fogmassa

Blanda fogmassapulvret med vatten enligt beskrivning på förpackningen och stryk ut med en spatel eller liknande över mosaiken. Se till att trycka ner fogmassa emellan alla bitarna.

Torka bort

Torka försiktigt av överflödig fogmassa med ett papper, gör det med ett lätt handlag så att det fortfarande stannar kvar massa i alla skarvar, se också till att stryka ut fogmassan fint i alla kanter. Låt torka en aning.

Fuktad svamp

Innan fogmassan är helt torr så stryk över fogarna med en fuktig svamp. Svampen ska vara fuktig men det får inte droppa vatten från den, kommer det in för mycket extra vatten i fogen så finns risk för sprickor. Låt fogen torka torrt.

Polera

När fogmassan är helt torr kan du polera hela ytan med torrt papper, tyg eller trassel.