Bränna i läder

Att bränna i läder är en fantastiskt rolig hobby. Det fungerar bra med en enklare brännmärkningspenna, men går mycket lättare att få ett proffsigt resultat om du använder dig av en glödritningsapparat med ställbar värme.

Mönsteröverföring

Välj ut ditt mönster. Vi hittade våra mönster på nätet och skrev ut dem i en skrivare. För över det till lädret på valfritt sätt. Ibland kan det räcka med att dra med en penna längst mönstret på pappret, och det blir då en fördjupning i lädret. Vi har även ett kalkerpapper som du kan använda dig av.

Bränn mönstret

När du är klar med mönstret så är det dags att börja bränna. Börja i möjligaste mån i mitten och arbeta dig utåt. Variera värmen om du kan, så att du får det optimala läget. Du kan gärna göra detta på en spillbit innan du går på ditt mönster.

Snygg yta

Om du vill att din yta skall se lite mjukare, mer använd och ”vintage”, så kan du innan du bränner in ditt mönster arbeta den med först ett fint sandpapper, efter det ytterst lite brun narvsvärta och sist ett läder- -fett, -olja eller -balsam.