Virkade påskägg och äggvärmare

Att klä in ägg av plast eller papp är lite trixigt, men är du duktig på att virka så fixar du mönstret själv genom att du när du kommit en bit, placerar ägget i ditt virkade arbete för att kolla om du skall öka/minska eller fortsätta med samma antal maskor på varvet. Vi visar här hur du gör ett fodral till ett plastägg i storleken 60 x 45 mm, vi virkade det i Virkgarn 8/4 från Järbo garn och använde virknål nr 3. Tänk på; -Sätt inte samman varven, utan virka i ”spiral”. -Använd en markör vid varvens början. -Virka de fasta maskorna genom båda maskbågarna.

Gör så här

Du virkar ägget från toppen till botten. Börja med att göra två luftmaskor och gör det första varvets fasta maskor i den andra luftmaskan från nålen räknat.

Gör så här

Följ mönstret (som ligger i pdf:en nedan) om det passar ditt ägg, justera utifrån ditt äggs form om det behövs. Stoppa i ägget innan du börjar minska antalet maskor på varvet.

Gör så här

Mönster till blommorna hittar du i boken ”100 blommor att sticka och virka” eller på nätet.

Gör så här

Vill du göra äggvärmare, så virkar du ägget tom varv 13, virkar två öron enligt beskrivningen och syr sedan fast dessa på ”ägget”.