Stjärna i metalltråd

Av vår mjuka aluminiumtråd, som finns i många olika färger kan du göra fina stjärnor att pynta med till jul.

Gör så här

Rita ut en mall på ett papper, klipp ut och markera med en penna på en träplatta stjärnans fem spetsar. Spika sedan in spikarna så att de sitter stadigt, aningen lutandes in mot mitten så att det blir lättare att ta av arbetet. Spika också in en extra spik vid sidan om, där du kan fästa början av tråden.

Gör så här

Börja sedan med att fästa den tjockare aluminiumtråden runt den avsides spiken, forma sedan en stjärna runt spikarna.

Gör så här

Stanna efter ett varv och gör samma sak med den tunnare tråden. Fortsätt att göra ett varv i taget med var tråd, sammanlagt tre varv med varje.

Gör så här

Fäst sedan den tunna tråden med den första tunna änden, fortsätt sedan över och under hela arbetet i en stjärnform som på bilden. Haka sedan av arbetet försiktigt, håll stjärnan i handen och linda också den tjockare tråden runt om till en stjärnform, kors och tvärs, se till så att ändarna möts, tvinna ihop, knipsa av med avbitartång och göm änden inåt lite grann. Vira sedan till en fin upphägningskrok i form av ett S, av en ca 15cm lång bit aluminiumtråd. Vi har använt 2mm aluminiumtråd artnr: 5963 och 0,5mm koppartråd eller 0,5mm färgad metalltråd artnr:5962. Du behöver också rundtång och avbitartång.

Gör så här

En enklare variant och bra att börja med är att endast göra stjärnan i den tjocka aluminiumtråden och sedan dekorera med den tunna.