Pappersstrutar till julen

Med en kvadratisk bit papper snurrar du snabbt till en pappersstrut. Den kan du sedan använda till flera olika saker så som godisstrut, hänga upp i granen eller varför inte använda den som inslagning av en julgåva?!

Tejpa

Skär till ett scrapbookingark till ett kvadratiskt mått, mellan 15 – 25 cm. Rulla ihop till en strut och sätt en dubbelhäftande tejp på den yttre kanten och fäst ihop, så som bilden visar. Ju mer du snurrar ihop struten, ju smalare blir den, justera efter tycke och smak.

Dekorera

Med ett band fixar du snabbt till en snygg dekorations längst strutens kant. Spraya bandets baksida med spraylim och lägg sedan emot det mot struten. Börja vid strutens höga spets och följ papprets kant, klipp av vid kantens slut. Gör nu likadant längst den andra kanten, från spetsen och neråt, låt bandet gå in lite under den andra övre pappersdelen.

Fortsätt att dekorera

Du kan fortsätta att dekorera strutarna med fler motiv. Klipp ut motiv från ett klippark, gör kanten lite ojämn. ”Smutsa ner” Klipparksmotiven och kanske ett par spetspapper också med brun stämpeldynefärg, använd ett infärgningsverktyg. Fortsätt att dekorera med spetsband, knappar och liknande.