Juldekorerad pappram

Här har vi skapat ett litet ”landskap” i en pappram, som du kan ha på ett bord eller hänga upp på väggen. Den häftiga effektfilmen ”Starshine” skapar vackra stjärnor av ljusslingans ljus bakom filmen.

Klossar

Måla träklossar med vit Art Vintage färg, slipa med en slipsvamp, för ett slitet utseende.

Text

Skriv ut bokstäver i din dator eller skissa på fri hand. Måla i bokstäverna med en permanent svart penna. Vill du ge dina klossar ett ytterligare använt utseende så kan du smutsa ner ytan med svart eller brun stämpeldynefärg.

Snöfärg

Täck pappramens nedre kant med snöglitterfärg. Ställ dit klossarna så som du vill ha dem, så att de torkar fast i färgen.

Mer snö

Innan snöfärgen har torkat s strör du på snöflingor av något slag. Du kan även lägga på lite snöfärg och flingor på klossarna.

Bakstycke

Skär eller klipp till effektfilm, lagom stor att täcka pappramens öppning, men inte så stor så att den går utanför kanten. Limma fast den på baksidan, använd limpistol och smältlim. Tejpa fast en ljusslinga med metalltråd på pappramens baksida och se till att slingans ljus fördelas fint över filmen, ta hjälp av mer tejp. Fortsätt att dekorera klossarna i ramen, vi hittade en gammal liten bil och några granar som passade fint.