Juldekorationer i tvättbart papper

Tvättbart papper är ett unikt material av cellulosa och latex som har ett utseende som påminner som läder. Du kan sy i det, limma, prägla, klippa och stansa. Här har vi skapat några fina juldekorationer som blir väldigt effektfulla tack vare sin vackra metalliska yta i kontrast till den råa sidan.

Behållare/påse

Sy ihop en 58 x 30 cm stor bit papper till en tub/cylinder. Klipp till en kvadrat/botten ca 16 x 16 cm. Vik ca 1 cm sömsmån mot den råa sidan på denna bit. Klipp bort de små fyrkanterna från hörnen i sömsmånen. Sätt fast kvadraten mot cylindern, en sida i taget med hjälp av tygklämmor och sy fast. Sätt fast nästa sida och sy den och fortsätt så tills du sytt alla fyra sidor. Vräng nu påsen, så att metallsidan kommer utåt. Skrynkla till påsen och vik ner den övre kanten.

Stjärna

Klipp till 6 st trekanter i samma storlek utifrån mallen. Lättast är att skära till remsor, i som exempel 4 cm bredd. Markera ut 4 och 8 cm upp från kortänden och skär sedan diagonaler mellan dessa tre punkter.

Stjärnor

Lägg ihop dem tre och tre, som bilden och även dokumentet nedan visar. Sy ihop dem tvärs över, den streckade linjen i dokumentet. Lägg sedan ihop de två högarna, så att den metalliska sidan kommer utåt på båda sidorna och att sömmarna ligger mot varandra. Limma med ett snabblim.

Granar

Skär till sex st trekanter, två i varje storlek. Lägg dem som bilden/dokumentet visar. Lägg en liten droppe snabblim, så att granen håller ihop. Sy enligt dokumentet, den streckade linjen.