Stjärnklar ljusstake

Vacker ljusstake som för tankarna till stjärnklara vinternätter. Till stomme kan du antingen använda en bit drivved eller en träplanka. Om du använder drivved, tänk på att den bör vara slät i botten för att stå stabilt. Ungefärligt mått på träplankan är 10x30 cm, men kan även göras större, om så önskas. Måtten på koppartråd och stjärnor är i förhållande till måttet på träbiten.

Nedladdningar

Gör så här

Limma fast ljushållare, med ljushylsor inuti, längs med framkanten av träbiten, ca 2 cm in. Gör hål i träbiten, vid de bakre hörnen, med hjälp av en syl, här ska senare koppartråden limmas fast. Tänk på att lågan på ljuset inte ska nå stjärnan och koppartråden, för de kan då bli missfärgade. Klipp ut en stor stjärna och 4 st. små, efter mallen, i plåt.

Gör så här

Gör ett hål i en utav spetsarna på den stora stjärnan, med hjälp av en hammare och syl eller med en håltång. Knipsa av en bit, av den kraftigare koppartråden, 66 cm. Fäst en bit tunn koppartråd i hålet på stjärnan och gör en upphängningsögla. Trä stjärnan på den kraftiga koppartråden. Böj koppartråden till en båge och limma fast ändarna i hålen på träbiten. Limma fast en liten stjärna på varje ljushållare.