Stickad krans

Genom att sticka ett ”fodral” till en tråkig cellplastkrans så får man en snygg krans-stomme, som du kan dekorera utifrån årstid och högtid. Här visar vi hur du gör och några exempel på hur du kan dekorera den, men som vi brukar säga, det är bara din fantasi som sätter gränsen till vad du kan hitta på.

Sticka en rektangel

Med en rundsticka eller vanliga stickor nummer 7 stickar du rätstickning fram och tillbaka över ca 19 maskor i Lovikka-garnet. Sticka ut ett helt nystan. Ringen är 30 cm i yttre omkrets.

Sy ihop

Lägg kransen i den stickade rektangeln och sy ihop dess långsida på kransens baksida.

Skarven

Dra den nu stickade tuben, så att kortsidorna kan sys ihop. Använd här ett hårt snöre eller garn som inte kan dras sönder, eftersom det drar i dessa stygn.

Dekor 1

Nu är det dags att dekorera din krans. Här har vi använd en tomte och ett snyggt barkmönstrat band. Skriv en text på en liten bit drivved med en posca-penna. Sätt fast allt med klammer, nålar eller lim.

Dekor 2

Här har vi tryckt fast lite olika svampar och kottar och ett rutigt band i rosett.

Dekor 3

Här en höstig krans med en söt fågel, ett rostigt löv och ett sobert band med frostiga löv. Här har vi skrivit Välkommen på en bit drivved med en posca-penna. Sätt fast allt med stick, klammer, nålar eller lim.

Dekor 4

Ytterligare en krans till julen, med rostiga stjärnor och gran. Torkade apelsinskivor och ett grått band passar snyggt till. Sätt fast allt med stick, klammer, nålar eller lim.

Dekor 5

Ytterligare en krans till hösten, med ekollon, en liten skylt och ett fantastiskt band med höstlöv och glitter. Sätt fast allt med klammer, nålar eller lim.