Snygga krukor i trä

Av blomsterpinnar, pärlstav och träkulor kan du göra fina krukor och vaser i olika stilar. Återanvänd gamla glas- och konservburkar, papprör mm och skapa något vackert av gammalt skräp. Som ett sista steg kan du vaxa träpinnarna och kulorna med bivax, som ger trät en mjuk och varm yta.

Hög vas

En långsmal glasburk till oliver, kan man dölja med ett avsågat papprör. Mät omkretsen på röret med ett måttband och lägg sedan ut blomsterpinnar till denna längd, för att veta hur många du behöver.

Rakt

Se till att pinnarna placeras så rakt som möjligt på röret, genom att rita ett rakt streck på röret.

Limma

Limma fast blomsterpinnarna på pappröret med limpistol och smältlim. Såga av pinnarna eller låt dem bli ojämna, vilket du tycker blir snyggast. Slipa sågytorna. Lägg på bivax med en mjuk trasa.

Kruka med träkulor

Här har vi skapat ett ”fodral” till en glasvas. Trä på lagom många träkulor på ett resårsnöre och knyt till en ring. Gör så många ringar du behöver till höjden på din glasvas. Lägg på bivax med en mjuk trasa. Trä på ringarna runt glasvasen.

Konservburk med pärlstav

Måla konservburken i valfri färg, den lyser igenom lite mellan stavarna. Låt torka ordentligt. Såga till pärlstaven till lagom höjd. Slipa ändarna lite. Limma fast stavarna ordentligt med smältlim. Lägg på bivax med en mjuk trasa.