Smart hyllsystem av plywood

Detta hyllsystem tycker vi om väldigt mycket. Inte bara för att det är stilrent, snyggt och kan varieras på många olika sätt, utan även för att det enkelt att göra, om man är utrustad med noggrannhet och tålamod.

Såga hyllor

Såga av en 14 cm bred bit från plywooden. Använd en sticksåg med Clean Cut sågblad eller en japansk handsåg. Tänk på att det blir färre flisor om du sågar längst med ådringen. Du kan även tejpa med maskeringstejp över såglinjen för att det inte skall flisa sig. Såga isär denna bit till små hyllor. Kolla på ritningen vilka mått vi valde. Såga upp rundstavarna i 14-15 cm långa bitar.

Håltagning

Markera vart du skall borra dina hål. Var noga med markeringarna, det måste bli perfekt. För extra stöd så kan du rita ut en cirkel i samma mått som din rundstav. Borra nu med en borrmaskin och ett kvistborr i exakt samma mm-anvisning som din rundstav du väljer. Var noga med att ha ditt borr helt rakt mot plywooden, så att hålet blir rakt. Kontrollera att din rundstav passar bra i första hålet innan du fortsätter att borr.

Slipning

Slipa bort flisbildningen där borret har gått igenom plywooden på baksidan. Slipa bort eventuella flisor och hack på rundstaven, i hålen och de små hyllornas kanter. Nu är din hylla klar, sätt i rundstavarna där du vill ha dem, lägg på de små hyllorna.