Sänggavel

En klädd sänggavel tillför mycket till ett sovrum. Denna sänggavel är snygg och enkel att göra och du kan ställa den direkt på golvet.

Gör så här

Det du behöver är en häftpistol och klammers, spraylim, hammare, tumstock, sax, tyg, möbelspik, polyeter och en spånskiva. Det du själv behöver ta ställning till är vilket tyg du vill ha, vilken modell av möbelspik, och bredd/höjd på din sänggavel. Ta gärna någon decimeter extra på bredden så att sänggaveln inte ser smalare ut än sängen när du lagt på täcken och överkast. Denna sänggavel är gjord för en 180 säng och är därför 190 cm bred.

Gör så här

Lägg ut polyetern på spånskivan och lyft i sektioner för att spraya fast polyetern med spraylim. Flera lager med polyeter ger en mjukare sänggavel. Väl mellan ett till tre lager och spraya med limspray mellan varje lager.

Gör så här

Häfta fast med häftpistol och klipp bort överflödig polyeter.

Gör så här

Dags att klä in sänggaveln. Bred ut ditt tyg över spånskivan, vänd den upp och ner och ta fram din häftpistol. Häfta fast tyget på baksidan och fäst det diagonalt för att få det jämnt. Tänk också på att inte dra för hårt i tyget. Fortsätt hela vägen runt men lämna kvar hörnen.

Gör så här

Vik till sist in hörnen snyggt och häfta fast även dessa på baksidan.

Gör så här

Klipp bort överflödigt tyg.

Gör så här

Mät ut på din sänggavel vart du vill placera möbelspiken. Vi har använt möbelspik 2499-7062. Lättast är att sätta ner dem i tyget först för att se så det blir bra. Här har vi valt att sätta tre, fyra, tre spikar på rad.

Gör så här

När du är nöjd med placeringen spikar du fast möbelspiken i spånskivan. Nu är den klar för att ställa på plats!

Trustpilot