Påsar till krukväxter

Att fixa till snygga behållare till sina krukväxter är kul och du kan använda många typer av material. Här har vi valt att använda det nya materialet Snap Pap, som är en blandning av cellulosa och latex. Det går att sy i, men här har vi valt en mycket enkel genväg genom att limma ihop materialet till en påse. När du vikt till din påse kan du måla den övre delen av insidan med någon typ av färg och sedan vika ut denna. Vi använde oss av sprayfärg, som blev mycket dekorativt.

Skär till

Skär till en bit Snap Pap. Bestäm din omkrets (=längd) och höjden (=bredd). Lägg till ca 20 cm höjden, till botten och utvik. Vik ihop biten på höjden, så att det går lite i omlott, som bilden visar. Limma ihop skarven med trälim eller smältlim.

Botten

Vik upp en botten, här bestämmer du ungefär hur bred du vill att din påse skall bli.

Vik ut

Vik ut botten som bilden visar, i båda ändarna på botten.

Limma

Vik in sidorna av botten mot mitten och limma fast med trälim eller smältlim. Nu kan du fortsätta att dekorera din påse med färg upptill på insidan. Vi sprayade med sprayfärg, men du kan använda en hobbyfärg eller akrylfärg också. Nu är din påse klar att användas, ställ bara ner din krukväxt med innerkruka. När du skall vattna din växt tar du ur den ur påsen, eftersom påsen inte blir vattentät.