Lampa av rotting och raffia

Rottingväven kan man ha till mycket annat än elementskydd, det har de senaste åren blivit ett mycket populärt inslag i hemmets inredning. Här har vi använt en spillbit till en liten lampa. Gör det lätt för dig och lägg bara i en ljusslinga eller montera en lamphållare i ringsatsen, så kan du hänga upp lampan i ett fönster.

Materialet

Det du behöver är en liten bit rottingväv som räcker runt ringsetet, ett nystan i raffia och en bra sax.

Fäst rottingväven

Lägg den övre ringen i rullen av rottingväv. Knyt fast en bit raffiagarn, så att ringen fästs vid vävens övre kant. Sy kaststygn genom hålen och runt ringen, hela vägen runt om. Klipp av rottingväven, så att den går en ruta i omlott runt om. Bestäm hur hög din lampa skall vara och klipp av rottingväven i en rak kant.

Skarven

Fortsätt att sätta ihop vävens skarv genom att lägga raffian i korsstygns-liknande slag över den. När du är klar gör du en knut runt ringen med raffian och klipper av änden.

Kantning

För ett snyggt avslut kan du fästa en läderrem över de båda kanterna. Använd en limpistol med smältlim och se till att skarven hamnar vid vävens skarv. Vi använde en 15 mm bred läderrem.