Klocka av gammal teburk

Gamla plåtburkar för olika ändamål hittar man allt som oftast på loppis. De är inte alltid så funktionella, de kanske till och med har börjat rosta på insidan, men då kan man göra om de till något annat, varför inte en liten klocka?! Här har vi spraymålat en gammal plåtburk, men om burken är vacker i sig, så använder du den givetvis, så som den ser ut.

Håltagning

Spraymåla din burk med sprayfärg om du tycker att det behövs. Mät och borra upp ett hål, du kan även använda en syl, för att få upp ett hål, som du sedan ser till att kanterna blir plana på, genom att slippa och hamra lite på det. Använd ett kvartsurverk för tunnaste urtavlan, om du använder en rak burk. Om du har en rundad burk, kommer du behöva ett urverk med längre mittdel.

Urverk

Trä i mittdelen av urverket i hålet och skruva fast urverket med det medföljande mitt-skruven. Se till att urverket hamnar rakt och fint. Välj visare efter storlek på burken. Sätt på visarna, sätt i batterierna och sätt klockan på rätt tid. Om du vill så textar du ett budskap på din nya fina klocka.