Hus/Klädhängare till barnkammaren

Av två stycken limfogskivor i furu kan du snickra ihop ett litet hus till barnkammaren. Använd den som klädhängare eller ställ i barnsängens huvudände, det blir så mysigt.

Såga till delarna

Kolla in mallen här hur du delar upp de två limfogskivorna. Gör markeringar på skivorna och såga till dem. Takdelarna kanter skall sågas av med 24 graders lutning i den nedre kanten och den övre kanten skall lutningen vara 41 grader.

Hål

Med hjälp av en hålsåg eller ett kvistborr tar du ut ett 30 mm stort centrerat hål i siddelarna för trästången, höjden bestämmer du själv. Såga till stången till en längd av 90 cm. Slipa till stången och hålet något, så att det ser snyggt ut.

Ihopmontering

Skruva ihop de två takdelarna, där vinkeln är 41 grader, från ett håll. Skruva sedan fast taket mot de två siddelarna. Använd Spax träskruv och en försänkare. Stabilisera sidorna genom att fästa den långsmala delen i sidornas bakre, nedre kant. Använd även de två trekantiga kvarvarande delarna som stag/dekor här. För säkerhets skull kan man fästa huset mot väggen med någon typ av möbelvinkel.