Drömfångare

Fånga dina drömmar i en vacker drömfångare! Lika fina var den än hänger i hemmet och går att variera i det oändliga, både i storlek och med dekoration. Det är även snyggt att ha en liten drömfångare som halsband. En limpistol är bra att ha till hands, för att slippa vänta på torktid och gör pysslet snabbare.

Gör så här

Vira ett valfritt band tätt runt om stommen, limma början och slutet. Knyt fast en tråd/snöre, med dubbla knutar. Det måste vara en tråd/snöre som tål att dra åt hårt med. Klipp av överflödigt tråd och sätt en liten limklick på knuten. Ta tråden över ringen, runt den och tillbaka, som en ögla. Dra åt tråden. Fortsätt så runt om ringen. Se till så att det blir ett ganska jämnt avstånd mellan öglorna. Större avstånd mellan öglorna ger ett större nät och tätare ett mindre.

Gör så här

Gör på samma sätt som på varv ett, men här ska öglorna hamna på mitten av ”strängarna”. Se till att dra åt ordentligt, så att nätet bli spänt. Det går nu bra att även trä på pärlor om så önskas.

Gör så här

Fortsätt på samma sätt som tidigare tills det är så tätt att det inte går att fortsätta och avsluta med en knut. Klipp av tråden och sätt en limklick, så den inte går upp.

Gör så här

Fäst ett upphäng och sen är det bara att gå loss på dekorationen med t ex fjädrar, pärlor, kedjor, band.

Gör så här

Gör så här