Dekorativt med el-wire

Tillverka en vägg eller bordsdekoration med metalltråd och el-wire.

Rita mönster

Rita ett mönster på ett papper, lägg ett snöre i mönstret för att mäta hur långt motivet är. Försök anpassa så gott det går efter längden på din el-wire. Knipsa sedan av en lika lång bit av en mjuk metalltråd och forma tråden efter mönstret.

Nylontråd

Fäst nu el-wiren mot metalltråden genom att linda en osynlig nylontråd varv efter varv runt mönstret. Fäst nylontråden med knutar eller stygn på sina ställen. Bestäm innan du fäster wiren åt vilket håll det passar bäst att börja ifrån och om batteridelen hänger bäst i början eller slutet.

Bordsdekoration Hjärta och glödlampa

Rita ett mönster av ett hjärta /glödlampa och gå tillväga på samma sätt som väggdekorationen. Räkna med att några cm försvinner ner i betongfoten.

Gjut betongfot

Använd ett plastglas till att gjuta i. Ställ ned dekorationen i glaset, fäst med tejp på glasets ovankant. Se även till att tejpa wiren som skall sticka ut, den tejpas längst ned i botten på glaset och med en tejp upp mot kanten, på den sida som blir baksidan. Låt betongen härda minst ett dygn innan formen avlägsnas. Slipa eventuella ojämnheter med slippapper.