Affischlister i ek

Oj, va snygga dessa eklister är….och de kan inte bara användas till att rama in målade tavlor, utan du kan använda dem till mycket annat också. Här har vi gjort affisch-lister av dem, ett enkelt och framför allt snyggt sätt att hänga upp posters och affisher på. Eftersom vi använder oss av magneter, så kan du byta motiv på affischerna beroende på säsong, placering, eller humör.

Såga

Kapa till listen, så att de blir ca 1 cm bredare än din poster. Använd en japansk handsåg och en geringslåda. Slipa till den sågade ytan något.

Limma

Förbered din poster så att den har lite stadga, genom att sätta en kraftig kartong på baksidan. Detta kommer göra att din poster kommer hänga mycket snyggare. Markera både på listen och postern vart magneterna skall sitta. Limma fast med ett superlim.

Upphängning

Mät till en bit läderrem, som är lika bred som den kapade listen. Vi använde den smalaste, naturella remmen. Gör en markering ca 5 cm in från båda kanterna, dra ett streck med blyertspenna. Gör ett hål i läderremmen med en syl. Spika fast remmen vid markeringen. Om du vill ha en extra stark upphängning, så sätter du två spik i varje ände.