Affischlist till våren

Med en enkel ramlist, en bra japansåg och några skruvnitar fixar du snabbt till en affischlist som passar exakt till det du vill hänga upp. Byt ut ditt motiv efter årstid eller inredning, bara genom att skruva loss skruvarna.

Såga lister

Såga till 2 st. ramlister i den bredd du vill ha den. Antingen låter du ramlisten gå ut en bit på varje sida om din affisch eller så sågar du dem exakt i samma bredd som denna. Använd en japansåg för ett fint snitt och avsluta med att slipa kanterna med en slipkudde. Måla, betsa, lacka eller olja in dina lister för bästa resultat. Äggplanchens lister är inoljade med pigmenterad hårdvaxolja, rökt ek.

Borra

Borra två 5 mm stora hål i båda listerna, se till att få samma avstånd till kanterna, exempelvis 2 cm. Gör hål i din affisch, så att de stämmer mot hålen i listerna.

Montera

Sätt ihop list och affisch med skruvniten.

Limma

Lägg ett snöre mellan den övre listen och affischen, så att den hamnar under nitarna. Lägg en liten limpunkt så att snöret löper ut från listens övre kant. Knyt snöret, så att det blir så långt du vill ha det.