Virkade grytlappar

Virkade grytlappar, kanske roligare att göra än att få, så passa på du också att upptäcka hur lätt det kan vara. Här har vi använt oss av tekniken ”C2C” (corner to corner, eller hörn till hörn på svenska). Denna teknik virkas av luftmaskor, smygmaskor och stolpar, från ett hörn till det andra. Förkortningarna vi använder oss av är följande:
lm: luftmaska
sm: smygmaska
st: stolpe

Första fyrkanten

Lägg upp en luftmaskkedja på 6 lm. 1 st i 4:e lm från nålen, 1 st i de 2 första lm. Nu har du gjort din första fyrkant.

Andra fyrkanten

Vänd arbetet och gör 6 lm. 1 st i 4:e lm från nålen, 1 st i de 2 första lm. Gör en sm i vänstra hörnet på den första fyrkanten. Nu har du gjort din andra fyrkant.

Tredje och fjärde fyrkanten

Gör 3 lm (första st). Virka 1 st i samma hål som du gjorde sm. Virka ytterligare 2 st i den yttersta st från den första fyrkanten. Vänd arbetet och fortsätt nu på samma sätt som den andra och tredje fyrkanten varvet ut. Upprepa varven tills du har åtta fyrkanter tvärs över.

Minskningar

Vänd ditt arbete som du gjort hittills och gör en sm i varje st från rutan du gjorde senast. Gör tre lm, motsvarar första st. Virka ytterligare 2 st i den yttersta st från fyrkanten från varvet innan. Fortsätt såhär varvet ut. Avsluta varvet med att göra en sm i sista fyrkantens ytters hörn. Gör alla varv på samma sätt tills varvet bara består av en fyrkant.

Avslutning

Vänd återigen arbetet och gör en sm i yttersta hörnet på fyrkanten från varvet innan. Klipp av tråden och fäst tråden, även i början på ditt arbete.

Läderögla

Om du vill kan du sätta fast en liten bit läderrem, för upphängning. Klipp till en bit läderrem, 15-20 cm. Gör ett hål i varje ände. Trä i en skruvnit i hålen och skruva ihop den med grytlappen emellan.


Trustpilot