Virkad korg

Att kombinera ett tunt snöre med ett tjockare rep skapar ett snyggt resultat. Här har vi kombinerat 6 mm tjockt Hampex rep med ett bindgarn. Se detta som en inspiration till att göra korgar i olika storlekar. Du kan göra botten rund genom att lägga repet i spiral till exempel.

Luftmaskor

Vill du skapa en rektangulär korg, så börjar du med att göra en kedja med luftmaskor, ungefär hälften så lång som du vill att din korg ska bli. Lägg ett rep längst med luftmaskskedjan.

Bottens början

Gör fasta maskor runt repet, längst hela luftmaskskedjan

Fortsättning

När du är vid luftmaskskedjans slut, så viker du repet och fortsätter att göra fasta maskor om repet och in i luftmaskskedjan.

Botten

Fortsätt att göra fasta maskor runt repet och in i tidigare fasta maskor, så att det lägger sig i en oval, så som på bilden.

Kanten

När du är nöjd med bottens storlek, så skall du lägga repet uppe på bottens yttre kant och sedan fortsätta att göra fasta maskor runt repet. Var noga med hur repet lägger sig.

Handtag

Vill du skapa handtag på din korg, så gör du det genom att inte göra det fasta maskorna i de fasta maskorna från varvet innan, utan bara runt om repet, så långt som du vill ha ditt handtag.

Avslutning

När du är nöjd med höjden på din korg är det dags att klippa av repet. Sätt fast en liten bit maskeringstejp där du ska klippa repet, klipp sedan av det i en sned vinkel. Bränn lite med en tändsticka så att repet smälter på snittet. Gör några fasta maskor över snittet och avsluta sedan virkningen.


Trustpilot