Väska i Snap Pap

Av detta sy- och tvättbara material kan man göra många roliga saker både till sig själv och till hemmet. Här har vi sytt en väska, lagom stor för en dag på jobbet.

Skär till

Skär eller klipp till delarna efter mallen. --Om du vill ha någon typ av påsydd applikation, så gör det innan du syr ihop de olika delarna.

Sy ihop

Sy ihop två sidor och två gavlar, med ca 1 cm sömsmån.

Botten

Skär bort 1 cm stora kvadrater ur bottens fyra hörn. Vik sömsmånen på botten uppåt i en skarp, rak linje.

Sätt fast botten

Med hjälp av små klämmor så fäster du botten mot väskans sidor och gavlar. Sy eller limma fast botten. Vräng väskan, så att all sömsmån kommer inåt.

Handtag

Klipp till handtag av ett väskband. Vi klippte till 2 bitar på ca 40 cm. Lägg ett snöre i varje väskband och nåla eller klämma fast små klämmor. Sy ihop väskbandet med en söm så att det bildas en tub för snöret. Börja 7 cm in på väskbandet och stanna 7 cm innan det tar slut, ändarna skall alltså vara plana.

Handtagens ändar

Klipp till fyra bitar Snap Pap ca 10 x 5 cm. Vik dem på mitten och placera väskbandens ändar så som bilden visar. Lägg eventuellt på lite lim så att det blir fixerat.

Dekorsöm

Sy en söm på varje bit Snap Pap så som bilden visar. Limma fast de fyra kvadraterna på väskan där du vill ha dem. För att vara säker på din placering kan du göra små markeringar med en penna innan du limmar fast dem.

Öljetter

Om du vill ha en axelrem, så kan du sätta fast en öljett i var gavel. I dessa sätter du sedan fast en karbinhake i varje öljett. Trä i ett väskband i karbinhakarnas öglor och sy ihop bandet i omlott, så långs som du vill ha det.


Trustpilot