Tipi tält

Tältet är främst avsätt för användning inomhus men går naturligtvis att använda ute. Komplettera med tältpinnar och sy på öglor till dem vid varje ben.
Vårt tält är sytt av ett enkelt bomullstyg men du kan välja kraftigare tyg, färgat eller mönstrat, måla eller ett mönster och gör tältet riktigt personligt.

Nedladdningar

Klipp ut

Rita en tältsida och botten på papper och klipp ut mallar, glöm inte sömsmån på 15 mm. Lägg ut mallarna på tyget och klipp till en botten och 6 st tältsidor.

Sy

Börja med öppningen i en av sidorna. Klipp upp enligt bilden och fålla ena sidan och nederkant i den blivande öppningen. Klipp en ca 60 mm bred remsa och sy fast i den andra sidan och fålla den så att öppningens sidor överlappar varandra. Klipp ut och sy fast en liten ruta som förstärkning i överkant av öppningen. Sy eller klistra fast kardborrband i öppningen. Fålla alla sidorna i överkant och underkant. Sy ihop sidorna och pressa ut tyget. Sy en söm till mellan sidorna så det bildas kanaler för rundstavarna. Lägg märke till att kanalerna är på tältets insida. Fålla den sidan av bottentyget där öppningen ska vara. Sy fast botten mot övriga sidor.

Tältpinnarna

Borra 10 mm hål 150 mm från ena ändan i rundstavarna och för in dem i kanalerna. Ställ tältet tillrätta och för in repet (8 mm tjockt) i hålen på rundstavarna. Dra åt och knyt. 


Trustpilot